Rýži jsem nikdy neměla nijak ráda, natož třeba rýžový nákyp. Je zvláštní jak se člověk mění a s ním i jeho chutě. Rýži jsem si postupem let oblíbila a hlavně objevila kolik rozmanitých druhů rýže vlastně je. Dnes to ale nebude o klasické rýži ale o rýžových vločkách. Poslední dobou u mne totiž vede rýžová kaše. Líbí se mi její neutrální chuť a v podstatě, ať na ní dáte cokoliv, bude vždy skvělá.
Rýžová kaše z rýžových vloček
- odměrka rýžových vloček (já si dávám tak 40-50g)
- 100 ml horké vody
- 100 ml mléka
Rýžová kaše z kulatozrnné rýže
- šálek kulatozrnné rýže
- 1 šálky šálek horké vody
- 1 šálek horkého mléka
- špetka soli
- lžíce medu
Tahle kaše je skvělá s opečeným jablkem, skořicí a trochou javorového sirupu a vlašskými ořechy.
Žádné komentáře:
Okomentovat