středa 26. srpna 2015

Domací koka sušenky


Kdo by je neznal? Malé, hnědé, kokosové sušenky s jemnou chutí. Společně s esíčky jedny z nejoblíbenějších. Já mám nejraději koka a na ty se dnes zaměříme.. Podzim pomalu klepe na dveře a to je čas horkých voňavých čajů, tak co si k nim dopřát třeba něco dobrého a zdravého. Klasické koka sušenky jsou plné másla a cukru ale tyhle jsou plné zdravých surovin a tak si je můžete dopřát bez výčitek.  Napečte jich hodně, pozvěte přátele nebo rodinu, uvařte kotel čaje, kávy prostě kdo co má rád a na talíř neservírujte tyhle sušenky.

Domácí koka sušenky

  • 1 hrnek mouky celozrnné nebo ovesné 
  • 1 hrnek kokosové mouky 
  • 8 lžic kakaového prášku 
  • 6 lžic kokosového oleje
  • 8 lžic medu 
  • 1 žloutek 


V míse smíchejte celozrnnou nebo ovesnou mouku s kokosovou (klidně může být jen pomletý kokos) s kakaovým práškem. Pak přidejte kokosový olej, med a žloutek. Pokud by bylo potřeba přilijte trochu mléka a vypracujte těsto. Zabalte do potravinové folie a dejte odležet aspoň na půl hodiny do lednice.
Troubu rozehřejeme na 160-170 stupňů. Po odležení vyválejte těsto na pečícím papíře nebo podložce, vykrojte malá kolečka a přendejte na plech s pečícím papírem. Můžete vytlačit vzor vidličkou. Pečte ve vyhřáté troubě cca 10 minut.  

Vyválejte placku (tohle už byl jen poslední zbyteček těsta)

Vykrajovátkem vypíchněte kolečka

Dejte na plech s pečícím papírem, vytlačte vidličkou vzor

Pečte na 160 stupňů cca 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat