Jakmile se venku oteplí nemám vůbec chuť na teplý oběd ale na nějaký lehký, svěží, plný čerstvé zeleniny a aby i zasytil. V lednici jsem měla zrovna dvě kuřecí prsíčka a čerstvou zeleninu a tak volba salátu byla hned jasná, k tomu ještě domácí dresing a opečený toust. Co víc si může člověk přát.
Salát s kuřecím masem
- kuřecí prsíčka
- červenou kari pastu
- blaťácké zlato nebo jiný oblíbený sýr
- vajíčka
- cherry rajáčtka
- okurek
- červená cibule
- salát hlávkový
- jogurt
- majonéza
- pažitka
- česnek
- citrón
- sůl
Nejdříve si opečeme prsíčko, proto si ho nezapomeneme vydat dopředu z lednice alespoň půl hodiny aby se rozleželo. Osolíme opepříme, potřeme kari pastou a orestujeme na rozpálené pánvičce, pokud máte dobrou není potřeba ani olej, jinak doporučuji vytřít pánvičku kapkou oleje. Opečeme z obou stran, pak dáme stranou. Necháme ho zatím chvíli odpočinout, aby nám nevytekla z prsíčka všechna šťáva, při krájení. Dáme si vařit vajíčka, doporučuji dát do studené vody, až začnou vřít, ztlumit plamen, odpočítat 5 minut, pak odstavit, vylít teplou vodu a zalít studenou. Vejce oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Do velké mísy si natrháme salát, nakrájíme fialovou cibuli, okurku na půl kolečka, cherry rajčátka na půlky. K zelenině přidame do mísy na kostičky sýr, kuřecí prsíčka a vajíčka. Salát opatrně promícháme, zakápneme citrónem a kapkou oblíbeného oleje.
Do menší mističky si uděláme dresing z majonézy a jogurtu, poměr nechám na vás ale já většinou dělám jeden díl majolky a dva díly jogurtu, do toho vymáčknout česnek, nasekat pažitku a nakonec osolit a opepřit dle vaší chuti. Podáváme s opečenými celozrnými tousty či bagetkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat