Tuhle snídani jsem neměla už roky! A přitom patřila k mým oblíbeným, byla to vlastně úplně první moje zkušenost s kuskusem. Pokud máte rádi skořici, tak to budete z této snídaně naprosto nadšení. Je to skvělá snídaně, lehká na přípravu, vydatná a móóóóc dobrá. No lívanečky nebo palačinka to nejsou ale jako zpestření v týdnu mezi samými kašemi je to skvělé.
Kuskus (Couscous) je marocké lidové jídlo. Kuskus je tvrdozrnná pšenice zpracovaná do drobných kuliček, nejčastěji se vyrábí z bílé pšenice zbavené obalových vrstev, takže přichází o řadu vitaminů, minerálů a o vlákninu. Proto je lepší celozrnný kuskus, který si všechny tyto prvky zachovává.
Kuskus se skořící, jabllíčkem a ořechy
(2 proce)
- 1/2 hrnku kuskusu
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce medu
- 2 jablka
- 1 lžíce skořice
- 8 vlašských ořechů
Přivedeme mléko k varu, jakmile se na něm začnou dělat bublinky vypneme. Vsypeme kuskus, zakryjeme pokličkou a necháme odstát aby kuskus nabobtnal. Poté přidáme 2 lžíce medu, lžíci skořice, 2 nastrouhaná jablíčka na hrubo a nasekané vlašské ořechy. Můžeme ozdobit ještě plátky jablíček a kouskem oříšku (jíme přece i očima!) tak ať to nějak vypadá. K tomu už jen nějaký dobrý čajík - já zvolila sypany vitalitea mate ginko & gurana
Skvělý tip, to určitě vyzkouším :)
OdpovědětVymazatTo je super :-) určitě bude chutnat
Vymazat