pátek 25. dubna 2014

Kuskus se skořicí, jablíčkem a ořechy



Tuhle snídani jsem neměla už roky! A přitom patřila k mým oblíbeným, byla to vlastně úplně první moje zkušenost s kuskusem. Pokud máte rádi skořici, tak to budete z této snídaně naprosto nadšení. Je to skvělá snídaně, lehká na přípravu, vydatná a móóóóc dobrá. No lívanečky nebo palačinka to nejsou ale jako zpestření v týdnu mezi samými kašemi je to skvělé. 

Kuskus (Couscous) je marocké lidové jídlo. Kuskus je tvrdozrnná pšenice zpracovaná do drobných kuliček, nejčastěji se vyrábí z bílé pšenice zbavené obalových vrstev, takže přichází o řadu vitaminů, minerálů a o vlákninu. Proto je lepší celozrnný kuskus, který si všechny tyto prvky zachovává. 

Kuskus se skořící, jabllíčkem a ořechy


(2 proce)

  • 1/2 hrnku kuskusu
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce medu
  • 2 jablka
  • 1 lžíce skořice
  • 8 vlašských ořechů


Přivedeme mléko k varu, jakmile se na něm začnou dělat bublinky vypneme. Vsypeme kuskus, zakryjeme pokličkou a necháme odstát aby kuskus nabobtnal. Poté přidáme 2 lžíce medu, lžíci skořice, 2 nastrouhaná jablíčka na hrubo a nasekané vlašské ořechy. Můžeme ozdobit ještě plátky jablíček a kouskem oříšku (jíme přece i očima!) tak ať to nějak vypadá. K tomu už jen nějaký dobrý čajík - já zvolila sypany vitalitea mate ginko & gurana 



2 komentáře: