Když jsem si dnes donesla domů krásný čerstvý hlávkový salát, bylo mi hned jasné kde ho zužitkuji. Salát byla jasná volba. Venku zrovna zapadalo sluníčko a já si šla dát zrovna do nosu, skvělá atmosféra, úžasný salát, k tomu sváteční sypaný voňavý čaj, co víc si přát.
Salát na řecký způsob
(4 porce)
- 1 ks hlávkový salát
- 4 ks rajčata
- 1 ks velká salátová okurka
- 1 ks červená cibule
- 1/2 svazku jarní cibulky
- 1 ks balkánský sýr
- 4 lžíce majonézy
- 4 lžíce selského jogurtu
- olivový olej
- česnek
- sůl a pepř
Do velké mísy natrháme omytý hlávkový salát, okurku a cibuli rozkrojíme podélně a nakrájíme na půl kolečka. Rajčata nakrájíme na měsíčky, jarní cibulku na kolečka. Balkánský sýr nakrájíme a menší kostičky. Vše v míse promícháme, pokapeme citrónem, zakápneme olivovým olejem, osolíme himaláskou solí. V menší míse smícháme majonézu s jogurtem, prolisujeme pár stroužků česneku, osolíme a opepříme. Podáváme s opečenou houstičkou nebo tousty.
Žádné komentáře:
Okomentovat