pátek 18. dubna 2014

Panenka na rozmarýnu, brambory a zeleninový salát


Chtěla jsem včera na večeři něco vydatnějšího. Jelikož ráno jsem do sebe dostala jen půlku rýžové kaše s jahodami (nervozita a strach byly větší než hlad). Po 11 hodině mě totiž čekalo v nemocnici na ORL odstranění srůstů po trhání mandlí. Skoro měsíc přesně po operaci. Nebylo to tak strašný, strach byl větší ale nic příjemného to taky rozhodně nebylo. Popravdě, když předemnou vybírala doktorka nůžky, kterými mi to bude stříhat, měla jsem sto chutí vzít nohy na ramena. Nakonec jsem to zvládla a neutekla.  Přítel mi dělal psychicku podporu i když seděl v čekárně. 
Po cestě domů jsme se stavili něco málo nakoupit (hlavně maso, přítel je totiž strašný masožravec!) dokonce jsem ve špáru objevila i chléb z kvásku! a ještě ke všemu cibulový. Padla do mě půlka jak nic. Samotný bez ničeho, jen jsem k poslendím dvěma plátům přikusovala okurku a rajče. Hlad byl větší než bolest. Nakonec jsem usnula schoulená v dekách u televize i s naší argentinkou.
Večer se dostavil opravdový hlad a tělo si jasně řeklo, že chce flák masa. A nenapadlo mě nic jednoduššího než opéct panenku na rozmarýnu, uvařit k ní brambory (musela jsem otestovat novou škrabku z ikea) v parním hrnci a dovršit to hromadou oblíbeného salátu. Za půl hoďky hotovo.


Panenka na rozmarýnu, brambory a zeleninový salát

  • vepřová panenka
  • čerstvý rozmarýn
  • olivový olej
  • mořksá sůl a pepř
  • brambory
  • okurka
  • rajčata
  • salát římký
  • kukuřice plechovka
  • majonéza
  • jogurt
  • citón
Panenku nakrájíme na silnější kusy cca 3-4 cm. Lehce přimáčneme dlaní. Posypeme rozmarýnem, zakápneme olivovým olejem a necháme odležet. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme na dílky a dáme nejlépe uvařit do parního hrnce (pokud nemáte tak klasicky ve vodě). Panenku si dáme na rozpálenou pánev a až teprve teď jí osolíme mořskou solí a čerstvě mletým pepřem. Opečeme krátce z prudka z obou stran. Pak vypneme plamen, pánvičku přikryjeme poklicí a necháme dojít.

1 komentář: