Moje srdce zaplesalo když jsem objevila v Lidlu 900g plechovku tuňáka. Dlouho jsem ho neměla a měla jsem na něj obrovskou chuť. Trošku jsem bojovala s otevřením plechovky ale nakonec se podařilo, část jsem snědla ve stoje jen tak u linky (tenhle zlozvyk jsem se naučila od přítele!) další část padla na salát a zbytek na pomazánku.
Salát s tuňákem a vejcem
(1 porce)
- Tuňák z plechovky část
- ½ sáčku Směs salátu - Albert
- ¼ vaničky cherry rajčátek
- ½ salátové okurky
- 2 uvařené vejce
- 1 malou červenou cibuli
- Citrón na zakápnuti
- Sůl, pepř a oblíbené koření
Uvaříme si vejce. Směs salátů rozprostřeme na talíř, okurku nakrájíme na pul kolečka, cibuli na kolečka a dáme na talíř. Pokud chceme salát teplejší necháme rajčátka vcelku a opečeme je v troubě nebo na pánvi, pokud studený, rajčátka pouze překrojíme a dáme na talíř k ostatním surovinám. Vejce loupeme, překrojíme, tuňáka necháme okapat, rozdrobíme, osolíme, opepříme, okořeníme, zakápneme citrónovou šťávou. Pokud máte tuňáka ve vlastní šťávě zakápněte olivovým olejem. Podáváme nejlépe s krekry.
Žádné komentáře:
Okomentovat