Housky
Burgery
- 750 g mletého masa mix hovězí a vepřové
- 1 vejce
- 1 lžíce sušeného zeleného pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžíce francouzské hořčice
- trocha kvalitní worcestrové omáčky
Ostatní
- oblíbený salát (dubáček, lollo)
- fialová cibule
- rajčata
- okurek
- oblíbený dessing
- cheddar
- opečená slanina
Co nám kynou housky vrhneme se na maso. Maso vyndáme a necháme tak půlhodinky odstát na pokojovou teplotu. Po odležení masa přimícháme zelený pepř, sůl, hořčici, vejce. Vytvarujeme 6 plochých bochánků. Přikryjeme folii. Rozpálíme grilovací pánev nebo kontaktní gril a opečeme z obou stran naše maso na burgery. (V létě bych volila určitě klasický venkovní gril :-)).
Upečené houstičky necháme trochu zchladnout, pak je rozkrojíme a řeznou stranu taky opečeme na grilovací pánvi nebo grilu či v troubě pod grilem. Na opečenou housku položíme list salátu, opečené burgery, rajče, okurek, cibuli. cheddar, kdo chce tak i opečenou slaninku a trochu oblíbeného dressingu. A pak už jen zbývá chytit burger oběma rukama a do té dobroty se pustit.
Žádné komentáře:
Okomentovat