neděle 19. dubna 2015

Pečená ovesná kaše s kokosem a lesním ovocem


Máme tu opět nedělní ráno. A když je neděle, tak prostě musí být nějaká vynikající snídaně. Prostě to tak je a přes to nejede vlak. To by mi svědomí nedovolilo to nějak odfláknout. Chtěla jsem na dnešní snídani něco, co jsme dlouho neměli a přitom je to velká dobrota. A tou je pečená ovesná kaše. Je to opravdu nesmírně luxusní záležitost. A co je hlavní, má jí ráda celá rodina a i přátelé mi jí chválí. Nebudu vás zdržovat zbytečnýma žvástama a vrhneme se rovnou na věc. Zapněte troubu, jdeme na to. 



Pečená ovesná kaše s kokosem a lesním ovocem

(jedna velká kulatá zapékací mísa)
  • 1 lžíce kakaového másla na vymazání
  • 3 hrnky jemných ovesných vloček Lidl 
  • 1/2 hrnku ovoce Black Forest Fruits Lidl 
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu 
  • 1/4 hrnku třtinového cukru
  • 2 lžíce drcených kakaových bobů 
  • 2 lžíce sekaných vlašských ořechů
  • 2 hrnky mléka
  • 2-3 lžíce medu
  • 1-2 vejce 
  • 1 banán 



Do mísy vsypeme jemné ovesné vločky, strouhaný kokos, třtinový cukr (ten můžete klidně vynechat a použít jen med), drcené kakaové boby, mražené lesní ovoce (směs malin, ostružin, rybízu, josty) vše spolu promícháme a vysypeme do zapékací mísy, vymazané kakaovým máslem. Na vrch můžeme posypat ještě trochou kokosu. Poklademe kolečky banánu, pár kuličkami lesního ovoce, sekanými ořechy. V míse rozmícháme med s mlékem a vejci a zalijeme. Necháme trochu vsáknout a dáme do rozehřáté trouby (rozehříváme na cca 180 stupňů), po vložení do trouby snížíme na cca 160 stupňů a upečeme dozlatova cca 30 minut. Pokud chcete udělat radost rodině a dětem, doporučuji po upečení posypat lžící třtinového cukru a dát na 5 minu do trouby pod rozpálený gril. Udělá to nádhernou krustičku na kaši. Ke kaši nějaký dobrý čajík nebo kávičku a nedělní skvost je na stole.





Žádné komentáře:

Okomentovat